CHARLES de FOUCAULDA VASADI KATOLIKUS KÁPOLNA

2009. szeptember 13-án Vasadon Dr. Beer Miklós váci püspök ünnepi szentmisét mutatott be a vasadi kápolnában, majd megáldotta a templom védőszentjét ábrázoló seccót.
A Jézus Kistestvérei Női Szerzetes Közösség lelkinapján felszentelt, a kápolna hátsó falán látható secco – Jelenet Charles de Foucauld életéből – Pethő Anikó és Páljános Erzsébet festőművészek alkotása. A festményen Károly testvér azon személyek körében látható, akik nagy hatással voltak életére.
Jelenet Boldog Charles de Foucauld életéből - Magyar Kurír

2007. július 1-én Vasadon dr. Varga Lajos váci segédpüspök felszentelte a vasadi közösség új kápolnáját.
Az ünnepségen több százan vettünk részt: katolikus, református hívek, papok, szerzetesek, református lelkészek, a Vasadi Önkormányzat képviselői, távolról jött barátok, régi ismerősök, Charles de Foucauld tisztelői.
Felépült Vasad új kápolnája - Új Ember

A Jézus Szíve és a Szent Kereszt tiszteletére szentelt kápolnát a 2005-ben boldoggá avatott Charles de Foucauld, Károly testvér oltalmába ajánlották.
Magyarországon ez az első kápona és közösségi ház, ahol boldog Károly testvér közbenjárását kérve, testvéri közösségben tudnak találkozni jóakaratú, Istent-kereső emberek.
A kápolna szentélyében elhelyezett, fából faragott korpusz Majoros Áron szobrászművész alkotása.

Az új kápolnában vasárnaponként du. 17 órakor (télen 16 órakor) kezdődik a szentmise vagy igeliturgia. Csütörtök esténként 18 órától szentségimádást tartanak.

A vasadi kápolna autóval a 4-es főúton; tömegközlekedéssel Budapest-Nyugati pályaudvarról Ceglédre vagy Szolnokra induló vonattal Monorig, majd a monori vasútállomástól autóbusszal Vasadig közelíthető meg.

LELKINAPOK VASADON